book_1920x540.jpg
 

At skrive er et håndværk,
alle kan blive bedre til

“Skriv lettere end du tror”, er bygget op om det enkle råd at dele skriveprocessen op i tre faser: Tænk + skriv + rediger. Den kan bestilles hos forlaget Samfundslitteratur og boghandlen Ajour

 

Lær af kommunikationsfolk, arkitekter og djøffere

I bogen møder du seks forskellige fagfolk, der følger rådene i deres dagligdag. Bo Rahbek, som du kan se på filmen, er en af dem:

 

Afdelingschefen

»Der er meget mere energi i at skrive aktivt og klart og gå mere direkte til biddet end at skrive bureaukratisk. Og det går ikke ud over præcisionen at skrive klart og aktivt. Jeg har altid godt kunnet lide at skrive og har leget med sproget indenfor de bureaukratiske rammer. Men det er simpelthen federe at skrive nu. Jeg er blevet bidt af det på en anden måde. Det er nemmere, sjovere og mere spændende«.

Bo Rahbek, cand.scient.pol, afdelingschef, Yngre Læger

 

Arkitekten

»Det er blevet sjovt at tegne med ord. Lige så sjovt som at tegne skitser. Ligesom et billede kan erstatte 1000 ord, så kan et rigtigt ord erstatte 1000 billeder, fordi det giver folk et billede inde i hovedet. Og det er nogle gange det stærkeste«.
- Jørgen Becker-Christensen, landskabsarkitekt MAA, Schønherr

 

Arbejdsmiljøkonsulenten

»Tænkefasen hjælper mig med at prioritere stoffet og sortere«.

Merete Dengsøe, fysioterapeut og master i sundhedsfremme, arbejdsmiljøkonsulent,
Dansk Industri

 


Skriv i tre faser

Bogen er bygget op om skriveprocessens tre faser:

TÆNK, når du tænker
SKRIV, når du skriver
REDIGER, når du redigerer

Ved at følge de konkrete råd i hver fase af skriveprocessen kan du skrive godt, uanset hvilket emne eller hvilken type tekst, du skal skrive.
 

Læs uddrag af bogen, og bliv inspireret


Et håndværk

At skrive er ingen kunst, men et håndværk, som alle kan blive bedre til.

Det opdagede jeg, da jeg som 20-årig startede på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og jeg blev mindet om det, da jeg efter 15 år som journalistisk håndværker begyndte at lave kurser samme sted for fagfolk, der vil skrive, så det kan forstås.

Find fortælleglæden

Udrustet med vinkelsætning og abstraktionsstige har jeg siden oplevet 100 vis af medarbejdere og ledere brænde igennem med deres budskab og finde fortælleglæden.

Det er dem, der har inspireret mig til at skrive ”Skriv lettere end du tror”. Fordi den mangler. En bog med gennemprøvede, enkle og konkrete råd og værktøjer, som gør både skriveprocessen og teksterne lettere og bedre.